torstai 24. lokakuuta 2013

Päärynämarmeladi ja haasteita

Koulussa alottelin suklaarasiaa ja sen lisäks tein päärynämarmeladii Lyydian kanssa.


Sen teko ei sitten sujunutkaan ihan niinku Strömsössä... alku suju hyvin joo siinä ei mitään, sitte tarkotus oli lämmittää seos 108 asteiseks. Lämpömittari näytti 106 C ja Lylly otti kännykkänsä esiin, ilmeisesti katsoakseen seuraavan työvaiheen siitä (oli ottanu kuvan reseptistä). Minä siinä vispasin kattilan sisältöä ja plumpsis, sinne lens kännykkä kaaressa! Säikähin tottakai ja irrotin otteeni vispilästä, jolla Lyydia sitte kaiveli sen sieltä kattilasta pois. Se lens sitte siitä tietenki lattialle ja kun mä sen nostin ni oli se vieläkin ihan kuuma ja tahmea varsinki! Siitä alkokin kaamea putsaaminen ettei kaikkiin kolosiin jäis mitään mönjää ja sen semmosta. Samaan aikaan piti tietenkin marmeladien valmistuksesta huolehtia, mutta onneks meiän luokassa oli pari virolaista leipuria, vaihdossa ilmeisesti, niin homma jäi hetkeks niille, kun ne ties mitä tehä, kun olivat ihan hetki sitten valmistaneet samanlaisia, mutta vaan erimakuisia toisen porukan kanssa. Kiitos niille! 


Kun kännykkä oli putsattu mahdollisimman hyvin, päätin laittaa sen riisien sekaan. Olin jostain lukenu, että se sitten poistaa kosteutta tai jotain.. varmaan ihan vaan oman kännykkäni varalta kun tapana tosiaan säätää aika paljon... Mutta ilmesesti nokiat kestää! Viimisimmän tietoni mukaan nimittäin kännykkä on lähestulkoon loistokunnossa! Ainoa ongelma on, että se reikä mihin kuulokkeet laitettais nii on hiukka tiukka jos siihen sen piuhan laittaa, koska sinne jäi ilmeisesti vähä mönjää. Olin jo niin asennoitunu, että sinne menee viimisetki rippeet tililtä. Ei vissii onneks. Vielä kuitenki venaan parisen päivää ''pelossa'', että jos toi sitte pimahtaa vaan vähän viiveellä. Toivotaan kuitenkin parasta!


Illemmalla sitte Jessica ilmesty meille ja päätettiin tehdä pari haastetta!


Alunperin oli tarkotus testata vaan et kumpi syö enempi sipulia. Tehtiin se ja häviäjä ( Jessica ;)) Söis sitte pari poppamiestä. Se söikin sitte 2 ja minä 1. Polte molemmilla suussa, mutta siitä huolimatta päätettiin vetästä vielä tabascoa kaiken päälle! Se ei ees polttanu mutta huhheijjjaaa se maku! Oli kyllä laatan lento turhanki lähellä! Kuvattiin nää kaikki ja voi jestas meiän ilmeet! Jotain vaan niin kaunista katseltavaa. <3


Eilen muuten unohin kirjotella tänne niin laitampa tänään (tai en unohtanu, mut jostain syystä väsytti vaan ihan järkyttävästi, niin en bloginpuolelle jaksanu raahautua). Olin siis pimeenajoo vetämäs ja senperää oli heti tavallinen ajotunti. Kurvattii sitte Horsbäckin kautta ja se maikka kävi varaamassa mulle inssi ajan! omg. On siihen viel kolmisen viikkoa (ja itseasiassa tänäpäivänä ku kirjotan niin TASAN kolmeviikkoa), mut en osaa kuvitella, että sen jälkeen mulla voi olla ajokortti! Vielä en osaa oikee jännittää, mutta enköhän viimeistää sillon ku rattiin hyppään!


Huomenna sitten Mari tulee pitkästä aikaan meille koko viikonlopuks ja luvassa on leivontaa ja naurua! Sekä tietenkin pyöräytän meille kanakeiton, kun niin ehdin jo luvata hälle. 

Viikonloppuja itse kullekkin! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti